0800-30-15-85
Безкоштовно зі стаціонарних телефонів та будь-яких операторів України
  • 0800-30-15-85
    Безкоштовно зі стаціонарних телефонів та будь-яких операторів України
  • (067) 470-74-60
    по тарифу оператора
  • (066) 354-31-21
    по тарифу оператора
  • Мої авто
    У гаражі немає жодного авто
      Додати авто
      щоб зберегти авто для використання в наступний раз
      0
    • Кошик
    Мої покупки

    Прості способи по догляду за мангалом і барбекю.

    25.06.2018
       При настанні теплий днів, немає нічого краще, ніж приготувати смачну їжу далеко від міської суєти. Основним недоліком є те, що мангал, шампура або барбекю стають дуже забрудненими. В ідеалі, після приготування їжі, потрібно відразу ж виконати їхню очистку. Необхідно дати трохи часу для того, щоб вони змогли відстоятися. Ось, наприклад, коли мангал ще теплий і не охолов остаточно, то скупчений попіл і залишки їжі миттєво відстають від стінок, тоді для виконання його промивання та очищення не буде потрібно багато витраченого часу і праці.
     
     

    Для полегшення очищення, рекомендуємо скористатися деякими порадами, які дійсно стануть корисними при очищенні мангала або барбекю:
    1. Необхідно під великим напором води, виконати ополіскування внутрішньої частини мангала. З метою безпеки не забудьте скористатися захисними окулярами.
    2. Одним з прекрасних очищувачів може стати комбінація оцту, її часто застосовують для очищення багатьох домашніх предметів і речей. Такая комбінація може застосовуватися і для безпосередньої очистки барбекю і мангала. Для створення даного розчину, необхідно змішати оцет і воду 1: 1.
    3. Очищення набагато спрощується коли барбекю забезпечена кришкою, для цього достатньо намочити газету розмістивши її всередині самого барбекю, далі накрити кришкою і розпалити невеликий вогонь. Для вогню, який би підтримував необхідну температуру, достатньо всього лише декількох шматочків деревного вугілля. Варто звернути увагу, що газета випускаючи пар не повинна займатися. Після виконання цих дій, сажа, жир і інші скупчення легко видаляються.
    4. При сильному забрудненні рекомендується використовувати спеціальний скребок, легким рухом руки видаліть  залишки по всій поверхні мангала або барбекю. Необхідно бути дуже обережним, якщо у барбекю емалеве покриття, щоб не подряпати і не пошкодити цілісність цього досить таки крихкого матеріалу.
    5. Використовуйте спеціальний очищувач для мангала. Такі засоби можуть бути у вигляді розпилювача а також піни або гелю, які необхідно наносити на губку і вспінювати, після чого необхідно покрити всю поверхню мангала і залишити на кілька хвилин (точний час часто вказується в інструкції по застосуванню очищувача). Після виконання роботи залишається тільки добре промити проточною водою.
    6. З очищенням також може прекрасно впоратись звичайний пісок. Раніше застосування піску мало особливу популярність і часто він використовувався для очищення казанка на якому готувалася їжа в печі.
       Якщо після застосування всіх перерахованих вище дій проблему з чистотою не усунено, то необхідно дістати решітку і покласти її на деякий час в гарячу воду на мильній основі. Таке рішення дозволяє усунути всі забруднення від яких не вдалося позбутися раніше.
       Зовні очищення металевого або чавунного мангала можна виконати будь-якими миючими засобами. Під якими можуть матися на увазі навіть найсильніші, в тих випадках якщо забруднення досить велике.
     
    Навіщо кожен раз проводити очистку мангала або барбекю?
     
       Якщо кожен раз після застосування мангала виконується його ретельне очищення, то в подальшому ця процедура буде виконуватися набагато легше і швидше. Перш за все, при використанні чистого гриля або мангала, їжа буде набагато смачніше, при цьому маючи апетитним зовнішнім виглядом. Нова або добре очищена решітка буде залишати соковиті смуги чи клітинку на м'ясі, які ми так часто спостерігаємо при перегляді подібних картинок в інтернеті. Основною причиною, по якій не рекомендується використовувати брудний гриль, це підвищена небезпека для вашого здоров'я. Адже залишилися шматочки приготовленої їжі, які можуть застрявати на стінках або на самій решітці, при цьому, їжа сильно псується і може містити в собі небезпечні для здоров'я токсини.
    Завершена