0800-30-15-85
Безкоштовно зі стаціонарних телефонів та будь-яких операторів України
  • 0800-30-15-85
    Безкоштовно зі стаціонарних телефонів та будь-яких операторів України
  • (067) 470-74-60
    по тарифу оператора
  • (066) 354-31-21
    по тарифу оператора
  • Мої авто
    У гаражі немає жодного авто
      Додати авто
      щоб зберегти авто для використання в наступний раз
      0
    • Кошик
    Мої покупки

    Як вибрати решітку для грилю?

    04.09.2019
    Складно уявити відпочинок на природі без соковитого, апетитного м'яса або овочів з приємним ароматом диму. І якщо ви ставитеся до тієї категорії любителів такого відпочинку, яких простий шашлик на шампурах вже мало приваблює - відмінним варіантом для вас стане решітка гриль! До того ж, в порівнянні з шампурами, вона має набагато більше переваг!
    Щоб їжа, приготована на природі приносила задоволення - слід знати, як правильно підібрати решітку, і в даній статті ми розповімо вам про основні правила і нюанси вибору даного аксесуара.

    Особливості решіток-гриль

    У наш час придбати решітку для гриля не складає ніяких труднощів - їх можна знайти практично в будь-якому супермаркеті або в інтернеті просто вбивши в пошуковику "купити решітку гриль".
    На відміну від шампурів, решітка для барбекю "сумісна" з будь-якими видами палива - вугіллям, газом - і дарує більшу варіативність приготованих страв.
    Завдяки особливостям конструкції решіток, приготовані на ній страви, крім приємного аромату, мають великий плюс у відсутності жиру і масла, що особливо актуально для прихильників здорового харчування.
    Сітка для гриля відрізняється великою варіативністю форм і розмірів - для маленької або великої компанії, для курки, риби або універсальні варіанти.
    Найчастіше вона виготовляється з нержавіючої сталі - такі варіанти є найпопулярнішими, відрізняються легким вагою, простотою в експлуатації і мають демократичну ціну.

    Призначення і види

    Решітки бувають двох видів конструкції:
    • Плоскі (одноплощинні). Принцип використання такої решітки схожий зі звичайною сковорідкою, тому для комфортного користування таким типом слід подбати про наявність спеціальних вилок або лопаточок для барбекю.
    • Об'ємні (двухплощинні). Такі решітки складаються з пари сіток, які скріплюються між собою спеціальним кільцем-затискачем. Завдяки двом грат, між якими розміщуються продукти, блюдо можна перевертати разом з гратами, що дозволяє легко і рівномірно прожарювати його з обох сторін.
    Також, крім двох основних різновидів конструкцій, є й інші, менш поширені види:
    • Плоска решітка з двома щільно прилеглими гратами. Ідеально підходить для приготування стейків та інших шматків м'яса.
    • Решітка для овочів. Дозволяє готувати овочі - баклажани, кабачки, гриби, перець і т.п. - цілком, завдяки чому овочі зберігають всю користь і не втрачають привабливий зовнішній вигляд.
    • Подовжена решітка для риби. Завдяки своїй формі, в ній зручно готувати навіть більшу рибу.
    • Великі решітки для птиці, на яких можна приготувати цілу тушку.
    • Решітки для ковбасних виробів, що дозволяють готувати великі порції за один раз.
    • Решітка для гриля на ніжках. Призначена для готування без наявності мангала - вона просто встановлюється безпосередньо над вугіллям. Кращий матеріал для таких решіток - чавун і вони відмінно підходять для соковитих і великих стейків.
    • Механічна електрична решітка для креветок і сосисок.
    Якщо немає бажання купувати для кожного виду страви окрему грати - прекрасним рішенням стане універсальна решітка. Завдяки своїй конструкції і наявності знімної ручки вона стане відмінним придбанням для пікніків.

    Матеріали решіток гриль

    • Найпопулярніші варіанти - решітки з нержавіючої сталі (нержавійки). Вони мають легку вагу, не дорогі і прості в експлуатації. Мінусом таких виробів є те, що нержавіюча сталь з часом окислюється, після чого виріб не рекомендується використовувати для приготування їжі.
    • Алюмінієві решітки для барбекю - найбільш оптимальні варіант. Вони довговічні, легкі і не вимогливі у догляді.
    • Ковані решітки. Зазвичай, такі вироби не купиш у звичайному магазині - вони виготовляються під замовлення. Товщина металу таких решіток - 8 мм. Відрізняються великою вагою і стійкістю до деформацій і пошкоджень ... і великою вартістю, відповідно.
    • Чавунна решітка - сама практична річ, яка дозволяє зберігати соковитість м'яса. Мінусом є те, що за рахунок особливостей чавуну, м'ясо може бути відмінно засмажені зовні, але залишатися сирим усередині. Тому, після сітки з чавуну, м'ясо рекомендується додатково "протомитися" в духовці або на сковорідці під кришкою. Чавунні решітки важкі, але легко чистяться і довговічні.
    • Грати з антипригарним покриттям. На таких решітках краще не економити, так як неякісне дешеве покриття може виділяти токсичні речовини при нагріванні і втрачати свої антипригарні властивості.

    Як використовувати решітки для гриля?

    Ніяких особливих секретів і рекомендацій в експлуатації решіток немає. Досить дотримуватися простих правил, і решітка буде приносити вам користь і задоволення довгі роки:
    • перед смаженням, обов'язково гарненько прогрійте грати;
    • щоб їжа не прилипала до прутів, грати можна змастити олією;
    • не перевертайте його їжу занадто швидко і часто - дайте спершу утворитися скоринці, а потім вже перевертайте на інший бік;
    • обов'язково очищайте грати після кожного використання!
    Як і будь-який метал, решітки-гриль не люблять вологи, тому обов'язково їх просушуйте рушником або серветками після миття!
    Завершена