0800-30-15-85
Безкоштовно зі стаціонарних телефонів та будь-яких операторів України
  • 0800-30-15-85
    Безкоштовно зі стаціонарних телефонів та будь-яких операторів України
  • (067) 470-74-60
    по тарифу оператора
  • (066) 354-31-21
    по тарифу оператора
  • Мої авто
    У гаражі немає жодного авто
      Додати авто
      щоб зберегти авто для використання в наступний раз
      0
    • Кошик
    Мої покупки

    П'ять головних порад по підбору портативного гриля для кемпінгу

    16.06.2015

    Портативний переносний гриль хорошої якості робить процес приготування їжі на природі простіше і легше, не залежно від того, ви виїжджаєте на кемпінг з сім'єю або вечеряєте з друзями після виснажливого футбольного матчу. Ключем до отримання кращого результату в даному випадку буде ваш вибір портативного гриля, призначеного для приготування їжі. У той же час, він повинен бути досить простим у використанні, щоб його можна було легко транспортувати, встановлювати, налаштовувати та прибирати. Існує кілька способів, які допоможуть вам зорієнтуватися в правильному виборі гриля для ваших потреб.

    Вибирайте між моделями, які працюють на традиційному вугіллі та газі.

    Джерелом тепла в портативному грилі є відкритий вогонь, який отримують в результаті згоряння газу або традиційних горючих матеріалів, таких як дерево або вугілля. Кожен з цих видів палива має свої переваги та недоліки.

    Газовий гриль

    Газ є найбільш зручним паливом для переносного гриля, тому що забезпечує миттєве чисте тепло. Найбільш поширений використовуваний газ - пропан, але в деяких моделях іноді використовується бутан. Недоліків в такому принципі використання є балон з пропаном, який досить важко і складно транспортувати, та й сам по собі газ не виробляє дуже гаряче полум'я.

    Гриль на деревному вугіллі

    Мангал на деревному вугіллі виробляє постійну високу температуру і надає їжі димний аромат, який відсутній при використанні газового гриля. Такі грилі мають більш високу температуру, вироблену вугіллям при згорянні, тому, для їх виробництва використовуються більш важкий і міцний матеріал, як, наприклад, чавун. Деревне вугілля, застосовуване в якості палива, громіздке та важке для транспортування, хоча в даному випадку, можна використовувати і інші сумісні горючі матеріали. Головним недоліком в такому випадку є попіл і вугілля, яке залишається при згорянні, і його доведеться кудись прибрати.

    Звичайні грилі і мангали забезпечують різну продуктивність тепла на фунт. Британська одиниця виміру тепла (BTU) є показником кількості енергії, необхідної для нагріву 1 фунта води на 1 градус за Фаренгейтом протягом 1 години.

     

    Паливо

    Приблизний зміст BTU

    Деревне вугілля

    9 000 на фунт

    Деревина (мокра / суха)

    5 500/ 7000 на фунт

    Вугілля

    10 000 на фунт

    Пропан

    15 000 на фунт

    Природний газ

    1 000 на кубічний фут

    Газові грилі мають показники BTU, які вказують кількість виділюваного тепла від конфорок. Зазвичай, 100 BTU буде досить, щоб нагріти 1 квадратний дюйм робочої поверхні. Для палива, як наприклад, деревне вугілля та деревина, буде потрібно в два рази більше часу, щоб генерувати те ж тепло, що і газовий гриль.

    Вибирайте робочу поверхню кращої якості.

    Найбільш важливим елементом гриля або мангала є робоча поверхня. Виберіть портативну установку з пластиною гриль, яка апріорі буде важче, ніж їжа, яку ви збираєтеся на ній готувати. Важкі, міцні матеріали, як, наприклад, нержавіюча сталь і чавун, пропонують кращі результати при використанні деревного вугілля, тому що вони сприяють рівномірному розподілу тепла. Більш легкі матеріали, як алюміній, дуже часто і дуже швидко нагріваються, в результаті чого їжа може просто горіти.

    Перевірте, щоб гриль представляв собою міцну і стійку конструкцію.

    Вибирайте портативний гриль, створений з міцних матеріалів - сталі або чавуну, які добре переносять високу температуру. Це гарантує, що решітка рівномірно розподіляє температуру нагрівання, та забезпечує тривале обслуговування. Дизайн повинен бути досить стабільним, щоб під час приготування їжі, ґрати не перекинулася випадково. Мангали, що функціонують за допомогою деревного вугілля, повинні бути оснащені знімною топкою, яку легко знімати та чистити для зручності транспортування.

    Використовуйте пальники хорошої якості

    Пальники є найскладнішими робочими елементами газового гриля, тому, їх потрібно періодично міняти. Найкраще вибирати гриль з міцною конструкцією пальників, де легко та просто повертаються робочі ручки. Кращі моделі мангалів, представлені сьогодні на ринку, використовують у своєму виробництві нержавіючу сталь, чавун, литу латунь. Крім того, газові пальники кращої якості мають в комплектації електронне запалювання.

    Практичність та мобільність.

    Для більшості відпочиваючих, практичність транспортування і мобільність інвентарю також є ключовим фактором. Невеликий складаний блок, який використовується для функціонування на дровах або деревному вугіллі - це найкраще рішення при підборі. Але для сімейного барбекю на задньому дворику краще використовувати газовий мангал з великою робочою поверхнею для приготування їжі, і це буде дійсно практичний вибір.

    Завершена